Protesti: Mještani Koprivne i Vranduka žele rješenje do ponedjeljka

Mještani Koprivne i Vranduka organizovali su protesno okupljanje kako bi još jednom iskazali svoje nezadovoljstvo nepoštivanjem sporazuma potpisanog od strane Gradske uprave, Cesta FBiH i kantonalne direkcije za ceste o održavanju lokalne saobraćajnice tokom radova na sanaciji tunela Vranduk 1 i 2. 

Prema riječima predsjednika MZ Koprivna, Emira Delića, najveći problem je što sporazum nikada nije u potpunosti realizovan, iako za njegovu implementaciju trebaju minimalna sredstva. Dodatni problem, dodao je Delić, jeste što se i dalje dopušta odvijanje teretnog i autobuskog saobraćaja u oba smjera.

Prema podacima sa kojima raspolažu mještani Vranduka i Koprivne dnevno kroz ova naselja prođe i po 3.500 motornih vozila, zbog čega je ugrožena sigurnost lokalnog stanovništva, a naročito djece. Zbog toga je pod znakom pitanja početak nove školske godine.

Od nadležnih, a prije svega policije, još jednom je zatraženo da se do ponedjeljka, 2. septembra, riješe svi ovi problemi, ili će u suprotnome mještani biti primorani da blokiraju saobraćaj.
Izvor: zenicainfo.ba