Prva ovogodišnja sjednica Predsjedništva i UO Udruge bh.Hrvata “Prsten”

Prva ovogodišnja sjednica Predsjedništva i Upravnog odbora udruge bosanskohercegovačkih Hrvata “Prsten” održana je danas u Vitezu. Predsjednik Udruge gdin Marijan Klaić pozdravio je sve okupljene poručivši im: ”Čestitam svim novim-starim članovima tijela upravljanja Udrugom, te pozivam na predanost i kontinuitet u radu kako bismo opravdali povjerenje koje nam je ukazala Skupština udruge”. Posebno je istaknuo važnost angažmana svih članova Upravnog odbora i Udruge na lobiranju i okupljanju novih članova Prstena, a najavljeno je i otvorenje novih podružnica sukladno članstvu i anganžmanu.

Predsjedništvo je na svom sastanku razmatralo nacrt plana rada Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata “Prsten”, te financijski plan rada Udruge te je isti poslan na usvajanje Upravnog odbora. Na samoj sjednici Upravnog odbora UBHH Prsten, predsjednik udruge, gdin Marijan Klaić predložio je dnevni red, koji je jednoglasno usvojen.

“Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata “Prsten” nastavit će sa svojim djelovanjima i aktivnostima okupljanja i uvezivanja Hrvata, ako je to usmjereno na ostvarivanje Statutom zacrtanih ciljeva, zaštita interesa Hrvatskog naroda u BiH, pomoć u njihovom gospodarskom razvoju, zapošljavanju, obrazovanju, promicanju kulturnih, vjerskih, nacionalnih, sportskih i drugih vrijednosti hrvatskoga naroda” – poručio je Klaić za naš portal.

Udruga PRSTEN će u sljedećem razdoblju raditi na proširenju članstva, a naglasak je stavljen na sredine sa većinskim hrvatskim stanovništvom, a sve će se to realizirati organiziranjem druženja, okruglih stolova i predavanja na aktualne teme. Prsten će kroz svoju viziju “Snagom zajedništva” raditi na spajanju kulturnih i obrazovnih udruga koje imaju hrvatski predznak, a proširenjem članstva steći će se uvjeti za ustrojavanje Kluba poduzetnika, Forum mladih, te organizacijom Kluba znanstvenika, koji će imati za cilj da postane svojevrsna potpora hrvatskom narodu u BiH, koordinirajući s hrvatskim intelektualnim elitama.

Organizacija Konferencije na gospodarskom sajmu u Mostaru – Na današnjoj sjednici Predsjedništva i Upravnog odbora UBHH “Prsten” donesena je i odluka o organizaciji konferencije o temama gospodarstvo, obrazovanje i zapošljavanje, a koja će biti održana 01.travnja.2020. na Gospodarskom sajmu u Mostaru. Konferencija će nositi naziv “Obrazovanje i zapošljavanje temelj je suvremenog gospodarstva”, a o temi i organizaciji konferencije članove Upravnog odbora upoznala je profesorica na mostarskom Sveučilištu profesorica Mirjana Miličević.

Teme panel diskusije bile bi gospodarski razvoj u BiH, stanje na tržištu rada i usklađenost obrazovanja s potrebama gospodarstva. Današnjoj sjednici Predsjedništva i Upravnog odbora prisustvovali su i članovi udruge PRSTEN iz Zagreba gdin Marijan Biškić, dopredsjednik Udruge i gdin Ivica Nuić predsjednik Kluba poduzetnika. Gdin Marijan Biškić je sve prisutne pozdravio u svoje ime i u ime predsjednika Zubaka, te je istaknuo važnost postojanja, ali i rada udruge Prsten u BIH. Gdin Ivica Nuić istaknuo je važnost Kluba poduzetnika, koji itekako mogu pomoći svojoj državi kako bi novce u obrazovanje usmjerili na obrazovanje djece i mladih prema potrebama gospodarstva, a tim bi potezom uštedjeli novac i zadržali mlade u našim zemljama. “Prsten” djeluje i u Zenici i ZDK, a prije nekoliko dana je bio suorganizator i Božićnog prijema u Zenici.

 

 

Izvor: zenicablog.com