Tradicionalni Ljetni kamp u Ajdinovićima u organizaciji SD Winner: Zabava, druženje i sportske aktivnosti

Zeničko Sportsko društvo Winner i ove godine realizuje tradicionalni “Ljetni kamp” za članove društva i omladince gradskih sportskih kolektiva.

Već stalna baza, Sportsko rekreativni centar Ajdinovići, ovog ljeta ugostio je oko 170 dječaka i djevojčica, koji uživaju na čistom vazduhu uz brojne rekreativne i druge organizovane sadržaje. Sportski tereni, zabavni parkovi, zoo vrt i ostali elementi ponude u Ajdinovićima u potpunosti zadovoljavaju potrebe mladih generacija za druženje i zabavu, svakako uz nadzor trenera.

“Ponovo smo u našoj tradicionalnoj bazi, već petu godinu zaredom, i za sada protiče sve u najboljem redu. Dolazak u Ajdinoviće je zaista pravo osvježenje za sve nas nakon ove situacije sa korona virusom, i nadam se da ćemo tokom boravka uspjeti realizovati plan koji smo zacrtali”, kaže nam Ermin Zukić, predsjednik SD Winner.

Omiljeno mjesto za trenutke odmora od treninga za sve mališane su otvoreni bazeni, a pošto ekspediciju “Winner”-a ovog ljeta prati i lijepo i sunčano vrijeme, dobre zabave ne nedostaje. Većina dječaka i djevojčica već je ranijih godina boravila na ljetnjem kampu i rado se, zbog pozitivnih iskustva i lijepih sjećanja, uvijek vraćaju. Neki od njih su upravo na bazenima u Ajdinovićima naučili i plivati, s obzirom da je škola plivanja jedan od neizostavnih sadržaja koji se realizuju tokom kampa.

 

Ponuda centra, za razliku od prošle godine, upotpunila je i novoizgrađena dvorana, a otvoreni tereni također su uvijek dostupni za sve. Daleko od gradske gužve i u srcu netaknute priprode, mališanima ne nedostaje ideja kako da isplaniraju i provedu svoj dan.

“Prezadovoljni smo uslovima i sadržajima koje realizujemo u Ajdinovićima. Na raspolaganju sun am tereni za odbojku, košarku, rukomet, nogomet, tu je i zoološki vrt, a najviše vremena provodimo na bazenima”, priča nam Sajra Čajić, koja je prvi put na Ljetnjem kampu.

Sajra Čajić

Ono što je bitno naglasiti da je dosadašnji boravak protekao bez značajnijih problema, zdravlje što je najbitnije služi sve dječake i djevojčice, a Ajdinovići važe i za korona sejf zonu. Winnerova ekspedicija na ljetni kamp otputovala je u nedjelju, a povratak je planiran za sutra (četvrtak).

 

Izvor: zenicainfo.ba