U Tešnju otvoren logistički centar na 5.000 m2

Presijecanjem vrpce svečano je otvoren novi logistički centar kompanije MANN+HUMMEL BA u Tešnju.

Radi se o objektu površine od oko 5.000 kvadratnih metara a izgradnja ovog objekta najveća je dosadašnja investicija u BiH kompanije MANN+HUMMEL BA.

“Nove investicije i nova radna mjesta u vremenu svjetske zdravstvene i ekonomske krize mogu realizirati samo najhrabriji i najuspješniji. Želim čestitati MANN HUMMEL grupaciji na odluci da dalje investira i razvija se baš u Tešnju. Vjerujem i iskreno se nadam da će ukazano povjerenje biti opravdano kroz dobre poslovne rezultate”, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

“Sama investicija je koštala preko 4 miliona eura i trajala je punih godinu dana. Širenje logističkog prostora znači i stvaranje novog proizvodnog prostora u okvirima postojećih objekata, što je i preduslov rasta naše fabrike u Tešnju”, rekao je Mahmut Galijašević, generalni direktor MANN+HUMMEL BA Tešanj.

Prometom od 25 miliona KM i 420 uposlenika 2005. godine kada je privatizirana, sa povećajem broja zaposlenih i u vrijeme pandemije, godinu 2020. MHBA završila je sa oko 700 uposlenika i ukupnim prometom od oko 80 miliona KM, od čega se 97% proizvodnje plasira na inostrano tržište.