Upriličena svečana promocija Interventne spasilačke službe Zenica

Pred mnogobrojnim zvanicama, sinoć je upriličena svečana promocija „Interventne spasilačke službe Zenica“, organizacije specijalizirane za spašavanje u svim situacijama kod kojih je potrebno stručno znanje, ali i upotreba opreme za spašavanje.

Naime, ISS Zenica je osnovana udruživanjem iskusnih spasilaca koji djeluju i rade u Zenici, Zeničko – dobojskom kantonu, kao i na prostoru cijele Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovim večerašnjim skupom obilježavamo izdvajanje segmenta koji će služiti isključivo za spašavanje ljudi i materijalnih dobara. Trideset iskusnih spasilaca postalo je vlasnicima članskih karata. No, ovu priliku iskoristit ću da pozovem i druge osobe koje posjeduju određena znanja, vještine i certifikate da nam se priključe, kako bismo svi zajedno bili na usluzi unesrećenim građanima“, kazao je tom prilikom Ekrem Tuka.

Spasilački timovi ISS Zenica spremni su na brzo djelovanje u slučajevima nesreća na rijekama i jezerima, u planinskim područjima, na stijenama, strmim i teško prohodnim terenima, ali i prilikom vremenskih nepogoda poput poplava i sl. Vrlo često, područja rada ISS Zenica su i urbane sredine, stoga njihovi članovi vrijedno rade i prilikom prometnih nezgoda, te u nezgodama kojima je prethodilo bavljenje ekstremnim sportovima.

 

Izvor: zenicainfo.ba