Naslovnica Fokus VIDEO: Pogledajte kako je Medicinska škola video prezentacijom obilježila Dan škole

VIDEO: Pogledajte kako je Medicinska škola video prezentacijom obilježila Dan škole

Medicinska škola u Zenici danas je obilježila Dan škole. Profesori i učenici prilagodili su se trenutnim uslovima izolacije, pa su priredbu u povodu Dana škole izveli na nov, drugačiji i interesantan način – putem video prezentacije.

“Polovinom marta, zbog vanrednih okolnosti izazvanih pojavom koronavirusa, morali smo prekinuti redovnu nastavu. Time smo ušli u jednu avanturu u kojoj nikada ranije nismo bili, avanturu zvanu”učenje na daljinu”. Brzo smo reagirali i naši vrijedni nastavnici u saradnji sa roditeljima i učenicima otpočeli su nastavni proces na daljinu.
Ovakav način rada uticao je na sve sfere rada škole, pa je tako i obilježavanje Dana Škole ove godine drugačije. Nažalost, slavimo ga u izolaciji, ali ono što nas raduje jeste činjenica da su nastavnici i vrijedni učenici, njih 701 iz 28 odjeljenja, za vrijeme izolacije školi posvetili mnogo lijepih pjesama, recitacija, video-zapisa.
Jedan od uspjeha je i to što pandemija nije spriječila naše nastavnike i učenike da pripreme prigodan program povodom obilježavanja današnjeg datuma. Pandemija je pobudila skrivenu kreativnost i inovativnost, kako naših učenika, tako i profesora. Učenici su uz zalaganje profesorica bosanskog jezika i književnosti, Nisvete Bolić i Selme Kavazović, pripremili priredbu na drugačiji, posebniji način”, objavljeno je na Facebook stranici Medicinske škole.

U videu ispod pogledajte ovu zanimljivu priredbu, a ekipa portala Zenicainfo.ba profesorima, uposlenima i učenicima upućuje čestitke povodom Dana škole.