Vrijeme je darivanja, uručeni paketići učenicima Škole za obrazovanje osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju

Uz malo truda i volje je zaista sve moguće. Dokaz tome je i podjela paketića koju smo organizovali za učenike Škole za obrazovanje osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju u Zenici.

Naime, nakon početne ideje tri organizatorice, Maide Terzić, Maje Osmanović i Maje Hadžiselimović, nastala je sjajna akcija prikupljanja donacija za izradu čak 70 paketića. Nakon samo par objava na društvenim mrežama, okupio se veliki broj volonterki i volontera, donatora iz čitavog svijeta, koji su odlučili podržati ovu akciju i obradovati mališane. Sredstva smo prikupljali tokom samo tri dana u prostorijama udruženja Naša Djeca Zenica. Paketići su jednom dijelu učenika uručeni danas uz veselje i prigodan muzički sadržaj koji je pripremio sjajni Mustafa Mekanić na gitari. Drugi dio paketića će biti uručeni do kraja ove sedmice, te ćemo osim učenika škole obradovati i korisnike Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama Zenica. Također, paralelno je organizovana akcija za darivanje djece koja borave u Roditeljskoj kući u Sarajevu, gdje je posebna pažnja posvećena zdravim namirnicama koje se preporučuju u njihovoj ishrani. Paketići za njih 23 će biti uručeni također ove sedmice.
Nadamo se da će naša mala akcija poslužiti i ostalima kao ideja za buduće akcije i kao dokaz da je zaista veoma malo truda potrebno za akcije koje djeci u ovim prazničnim danima stavljaju osmijeh na lice.
Hvala još jednom svim ljudima koji su na bilo koji način bili dio ove akcije!
Fotografije u prilogu su vlasništvo Radio Aktiv Zenica.

 

Izvor: zenicainfo.ba