Završni radovi na rekonstrukciji puta u Konjevićima, MZ Pojske

U naselju Konjevići, Mjesna zajednica Pojske, danas poslijepodne započeli su završni radovi, na asfaltiranju lokalnog puta u dužini od 1.200 metara, prosječne širine tri metra. Polaganju asfalta prethodila je rekonstrukcija i proširenje puta na mjestima gdje je to bilo izvodljivo. Ukupna vrijednost radova koje je nakon objavljenog javnog poziva realizirala operativa preduzeća „Komgrad – Ze“ d.o.o. iznosi 87.069 KM.

Asfaltiranje puta za selo Konjevići nastavak je kontinuiranog investiranja u putnu infrastrukturu na području Grada Zenica u protekle četiri godine ali i pokazatelj apsolutne opredijeljenosti Grada Zenica, na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, da mještani svih dijelova grada imaju normalne uvjete za život.

„Mještani Konjevića dočekali su da do svojih kuća idu asfaltom. Posebno sam sretan da nastavljamo sa predanim ulaganjima u infrastrukturu, a što će biti praksa i u narednom periodu. Zenica, kao četvrti grad u BiH, zaslužuje da ima uređene puteve i na tome ćemo istrajati sve dok i najmanji zaseok ne dobije novi asfalt kojim im se obećava i kojeg čekaju preko 20 godina“, kaže gradonačelnik Kasumović.

Radovi na asfaltiranju puta u Konjevićima nastavak su ulaganja u poboljšanje uslova života svih mještana Mjesne zajednice Pojske. U aprilu ove godine urađeno je 790 metara novog asfalta u Poratju, za što je iz Budžeta Grada Zenica izdvojeno 134.500 KM.

 

Izvor: zenica.ba