Zbog izlijevanja vode na kolovoz otežano saobraćanje na pojedinim dionicama

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj kod mjesta Liješnica na magistralnom putu Maglaj-Žepče. U toku je policijski uviđaj.

 
Na autoputu A-1 dionici tunel Oštrik-Vogošća zbog saobraćajne nezgode saobraća se preticajnom trakom.
Zbog izlijevanja vode na kolovoz i dalje je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Rajlovac-Vogošća, kao i na  regionalnim putevima: Visoko-Ilijaš (Čekrekčije),  Maglaj-Zavidovići (u Maglaju) i Podgrab-Jahorina (u mjestu Lisovići).
Na magistralnom putu Sarajevo-Foča mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, a autobusi i teretna vozila saobraćaju preko Romanije.
I dalje upozoravamo na povećane količine vode na kolovozu, kao i na opasnost od mogućih odrona i klizišta. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.
—————————
Na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima  trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.