Zenički stručnjak za veterinarstvo među desetak najuspješnijih u svijetu

Među 150 mentora svijeta, koji su bili uključeni u međunarodni mentorski pilot projekat vezan za koncept „Jednog zdravlja, okončan ovih dana, jedini bh. predstavnik Rusmir Goletić, stručni saradnik za veterinarsko javno zdravstvo zeničkog Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, ušao je u krug desetak najuspješnijih mentora u svijetu.

“Projekat je trajao od sredine prošle godine i pod pokroviteljstvom ISHOA, Međunarodne alijanse studenta „Jednog zdravlja“, a podrazumijevao je edukaciju preko 230 studenata iz 40-tak zemalja svijeta o konceptu „Jednog zdravlja“, koji je zapravo multidisciplinarni pristup, s ciljem očuvanja zdravlja ljudi, životinja, biljaka, i okoliša”, pojašnjava Rusmir Goletić.

“To što je moje mentorstvo uvršteno u desetak najuspješnijih u svijetu, svakako je veliko zadovoljstvo, a zadovoljstvo je bilo i učestvovati u ovakvom projektu, što će sigurno doprinijeti i mom radu lično, i radu Instituta za zdravlje u Zenici, ispred kojeg sam i učestvovao u projektu”, ističe Goletić.

 

Izvor: zenicainfo.ba