10 ZDRAVIH KORAKA

Naš životni stil umnogome utječe na očuvanje zdravlja, na očuvanje mentalnih i fizičkih sposobnosti.
Pojačanu pozornost posvećujemo izbjegavanju sadržaja koji izravno mogu ugroziti naš organizam.
Boravak u prirodi i osmjeh na licu nisu beznačajan doprinos očuvanju zdravlja.

Spavajte dovoljno – tijekom spavanja događaju se vrlo važni procesi: rast, oporavak, opuštanje… San je svojevrsna regeneracija. Stoga spavajte dovoljno, ali bez pretjerivanja, molim!

Doručak za dobro jutro – pravilna dnevna prehrana započinje primjerenim ugodnim doručkom. Poštujte svoj organizam, što mu možete pokazati dobrim odabirom sadržaja koji tijekom dana unosite kroz tri glavna i dva mala obroka.

Voda je važna za zdravlje i očuvanje mladosti. Ne zaboravite popiti jednu i pol do dvije litre vode svaki dan. Bez dovoljno vode neme zdravlja!

Zabavite se – zabava nije grijeh! Dopustite si bavljenje sadržajem koji vas veseli i ispunjava zadovoljstvom. Gledanje filma, čitanje knjiga, društvene igre i slično nisu “gubljenje vremena”. Važno je odrediti vrijeme za zabavicu te se plana pridržavati.

Primjerena tjelesna aktivnost jamstvo je dobrog razvoja, očuvanja mentalnih i fizičkih sposobnosti te kvalitetne radne aktivnosti. Pojačana tjelesna aktivnost jača mišićni tonus i tako doprinosi lijepom izgledu (!!!), a smanjuje i akumulirani stres.

Sistematskim pregledima može se blagovremeno otkriti narušeno zdravlje. Sistematskim pregledima (kontrolom krvne slike, posjetom stomatologu, okulistu…) dobit ćemo potvrdu o dobrom zdravstvenom statusu, što znači da činimo dobre korake u očuvanju zdravlja.

Alkohol i droge ubojice su duha i tijela. Ne daju ništa, a uzimaju sve!

Cigarete i boravak u zadimljenim prostorijama su svakodnevno akumuliranje toksičnih tvari i povećanje izgleda za brojne oblike raka. Kome to treba?!

Boravak u prirodi i osmjeh na licu nisu beznačajan doprinos očuvanju zdravlja. Ukoliko ste izloženi suncu, prilagodite se odgovarajućom zaštitom. Priroda ima svoje tajne pomoći baš kao i osmjeh. Budite prijatelji i imajte prijatelje!

Osobna higijena te konzumiranje voća i povrća važni su za očuvanje imuniteta i sprječavanje zaraznih bolesti. Dovoljno vitamina i minerala te čiste ruke smanjuju opasnost od klica, a i brže ozdravljenje.

Unaprijedimo svoje zdravlje! I kad nam se čini da ga imamo dovoljno, poduzmimo sve navedeno da ga očuvamo!