Prirodna njega kose

Njega kose je važna jer samo tako možete postići da imate lijepu, sjajnu i zdravu kosu. Ona je ipak zaštitni znak mnogih žena i zato nije svejedno kako ćete se prema njoj odnositi
Za ispucale vrhove je odlična i papaja.
Pokušajte pronaći ovo egzotično voće, a nakon što ste ga uspjeli nabaviti izvadite sjemenke i usitnite ih u blenderu te pomiješajte s polašoljice jogurta. Utrljajte u kosu i isperite nakon 20 minuta.
Oduvijek ste htjeli imati sjajnu kosu, ali taj su vam plan pokvarili razni tretmani kao što je bojenje kose? Dobro je što možete bojiti svoju kosu u željenu boju i pritom imati sjajne vlasi. Pokušajte si pomoći limunovim sokom ili octom. Uzmite jednu šoljicu octa ili limuna i utrljate u kosu te isperite vodom.
Vaša će kosa opet biti predivna uz nekoliko malih trikova. Pomiješajte 1 kašiku limuna, 1 žumanjak i 1 kašiku sojinog brašna. Sve dobro promiješajte i stavite na kosu te ostavite da djeluje sat vremena te isperite.
Zaboravite na sve hemikalije koje ste dosada koristili i orijentišite se prema namjernicama koje imate u svom domaćinstvu.

Za sjaj vaše kose

How-to-grow-hair-longer-naturally-3Na tržištu postoje razni preparati za kosu uz pomoć kojih kosa dobiva potrebni sjaj. Pored tih preprata uvijek možete sami napraviti domaću masku za bolji izgled vaše kose.
Razbijte jaje i odvojite žumanjak te pomiješajte s 3 kašike maslinovog ulja i 1 kašika meda. Dobro promiješajte sve sastojke i potom ih nanesite na kosu te ostavite 20 minuta. Nakon toga isperite kosu u mlakoj vodi i pazite da vam nije ništa ostalo.