Želite ljepše i punije usne? Evo kako ćete to postići

Ukoliko vas priroda nije nagradila ‘ljubilicama’ kakve imaju slavne ljepotice poput Jessice Albe, Angeline Jolie ili Rihanne, evo kako možete povećati svoje usne u pet koraka.

1. korak: Piling

Prije nego nanesete sjajilo ili ruž, vizažisti kažu da na nježnoj koži usana treba napraviti piling kako biste se riješili sloja mrtvih stanica. Najbolje je da to napravite prije odlaska na počinak kako bi se eventualno crvenilo moglo smiriti tijekom noći. Istrljajte usne pilingom i dobro isperite vodom te obavezno nanesite balzam kako bi se hidratizirale.

Umjesto pilinga, možete iskoristiti grublji ručnik ili meku četkicu. Ukoliko su vam usne jako suhe, prvo ih omekšajte balzamom i ostavite da stoji pet minuta kako bi se dobro upio.

2. korak: Korektor i posvjetljivač

Premda se čini čudno koristiti korektor kako bi vam usne izgledale punije, vizažisti kažu da je riječ o genijalnom triku kojim ćete postići dojam većih usnica. Nanesite korektor i oko ruba usnica kako biste osigurali to da se olovka kojom ćete ih ocrtati dobro aplicira. Potom vanjski rub usana definirajte olovkom i na kraju stavite ruž u boji po izboru. Na taj će način vaše usne izgledati punije nego što jesu. Posvjetljivač stavite na sredinu donje usnice kako biste postigli to da izgleda veće. Jeste li znali da usne možete povećati i odgovarajućom nijansom ruža? Trebali biste izbjegavati tamne i jarke boje koje će ih učiniti još tanjima nego što jesu. Želite li nositi crveni ruž, trebali biste birati samo svjetlije nijanse crvene te se kloniti onih tamnih.

3. korak: Olovka za usne

Olovka za usne, ukoliko se znalački koristi, može dati nevjerojatan efekt punih usana. Vizažisti savjetuju da ih pažljivo iscrtate i izvan rubova, a zatim istom olovkom ispunite usne kako bi boja bila postojana.

4. korak: Dvije nijanse ruževa

Stručnjaci za make up kažu kako je za kreiranje iluzije većih usana bitno koristiti ruž u dvije nijanse iste palete, ali jedan svjetliji, a jedan tamniji. Sjajan način za postizanje punih usana je iscrtavanje ruba tamnijim ružem, a svjetliji ruž iskoristite za sredinu kako bi bile punije. Vizažisti kažu kako je bitno da su ruževi u istim tonovima, samo u drugim nijansama, a na Kupidovu liniju stavite malo posvjetljivača.

5. korak: Ne zaboravite sjajilo za usne

Još jedan korak, kako ističu kozmetički stručnjaci, za sjajne usne! Uzmite sjajilo i nanesite ga malo po sredini usne, pazeći da ga proširite do najvišeg ruba olovke koju ste nanijeli. To će učiniti da vaše usne izgledaju super pune.