ZEDA mališanima pripremila neobičan dan na raspustu, “Budi kreativan i ti”

Četvrta u drugom ciklusu radionica koje se realizuje u okviru projekta „Budi kreativan i ti!“ bila je radionica „Pravljenje ukrasnih kutijica i natpisa za vrata“ namijenjena za djecu ali i učitelje, te odgajatelje/vaspitače odnosno one koji će naučeno moći prenijeti drugima.

Bio je ovo dan pun kreativnosti, papira, boja, šljokica, cvjetića, mašte, iznenađenja i dječijeg
smijeha. Zabavljali su se ali i mnogo toga naučili, a kako i ne bi kada je mentor na ovoj radionici bila gđa. Hikmeta Hamzić-Husanović, kreativac koji iza sebe ima brojne realizovane radionice kako sa djecom, tako i sa odraslima.
Danas smo našu i vašu djecu barem na trenutak odvojili od mobilnih telefona, računara, PlayStationa i njihovu pažnju usmjerili ka kreativnom radu što će u bućnosti moći pretvoriti u hobi ili pokazati prijateljima, te napraviti jedinstven poklon. Mališani su naučili praviti ukrasnu ambalažu, originalnu i odličnu za poklone kao i jedinstvene natpise za vrata.

Učešće je za sve zainteresovane kao i svaki put do sada bilo besplatno, a projekat „Budi kreativan i ti!“ u okviru kojeg se realizuju kreativne radionice finansira Agencija ZEDA.

Ukoliko ovaj put niste uspjeli rezervisati svoje učešće, pozivamo vas da nas pratite jer našim iznenađenjima nema kraja. „Budi kreativan i ti!“ i prijavi se za učešće na sljedećoj kreativnoj radionici. Obavijestit ćemo vas kada, šta, ko, gdje i za koga.

Izvor: zenicainfo.ba