Februar u znaku 11 izvedbi predstava zeničkog BNP-a

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će u mjesecu februaru biti izvedeno jedanaest predstava, među kojima su pored predstava za odrasle i predstave za djecu i mlade.

Već u utorak, 2. febraura u 18 sati u Zeničkom pozorištu će biti izvedena predstava za djecu „Ježeva kućica“ nastala prema čuvenom tekstu bosanskohercegovačkog pisca za djecu Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića. Dva dana kasnije, u četvrtak, 4. februara u 19.30 sati će biti izvedena predstava „Pukotina“ prema tekstu Ivane Simić Bodrožić, u režiji Lajle Kaikčije.

U subotu, 6. februara u 19.30 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica bit će odigrana predstava za mlade „Mladi u doba korone“ u režiji Lane Delić i u produkciji Studio teatra iz Zenice.

Druge sedmice mjeseca februara, u utorak, 9. februara u 19.30 sati na Velikoj sceni će biti izvedena predstava „Sakati Billy sa Inišmana“ prema tekstu Martina McDonagha, u režiji Predraga Štrpca i u produkciji zeničkog BNP-a. U četvrtak, 11. februara u 19.30 sati će biti izvedena predstava „Savršen proizvod“ nastala prema tekstovima Bernarda Showa i Lane Šarić, u režiji Miroljuba Mijatovića i u korodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Teatra kabare Tuzla i Studentske scena Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli. Subota, 13. februara je rezervisana za najmlađe posjetitelje pozorišta, te će tako u 18 sati biti izvedena predstava „Talas hladnog vremena“ prema tekstu Charlesa Waya, u režiji Miroljuba Mijatovića.

Treće sedmice u februaru će također biti izvedene tri predstave u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U utorak, 16. februara u 19.30 sati će biti izvedena predstava „Ravna ploča“ nastala prema tekstu Dragana Komadine, u režiji Lajle Kaikčije. Dva dana kasnije, u četvrtak, 18. februara u 19.30 sati, također na Velikoj sceni, bit će izvedena predstava „35. PROBA“ nastala kao autorski projekat ansambla predstave, u režiji Lajle Kaikčije. U subotu, 21. februara će biti izvena lutkarska predstava za djecu „Prodani smijeh“ u režiji Darka Kovačovskog.

U posljednjoj sedmici februara u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica se očekuje premijerna izvedba lutkarske predstave „Psić boje neba“, koja je autorski projekat Darka Kovačovskog i Nadie Vasileve. Predstava će biti premijerno izvedena u subotu, 27. februara u 18 sati, a prva reprizna izvedba je planirana za nedjelju, 28. februara u 11 sati u Zeničkom pozorištu.

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se organizuju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim preporukama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zeničko-dobojskog kantona.