Korona uskratila odlazak u pozorište, zenički BNP pozorišne sadržaje donosi u vaše domove

Pandemija virusa korone koja je proglašena u prethodnim sedmicama onemogućila je rad pozorišta i kulturnih ustanova, te je time obustavljen i rad kulturnih radnika i umjetnika. 

Bosansko narodno pozorište Zenica u svojoj jubilarnoj sezoni u kojoj slavi 70 rođendan, nastavilo je prezentovati svoj program putem online platformi i društvenih mreža i time priuštiti pozorišni sadržaj u kojem će pozorišna publika moći uživati iz svojih domova.

Kako kaže šef marketing službe BNP Zenica Elvir Škiljo, tokom kriznog stanja u Bosni i Hercegovini i Zeničko-dobojskom kantonu, Bosansko narodno pozorište Zenica sedmično, na svom Youtube kanalu, dopušta gledanje predstava iz prethodnih sezona. U sklopu online aktivnosti glumice i glumci Bosanskog narodnog pozorišta Zenica govore poeziju svjetskih i južnoslavenskih pjesnikinja i pjesnika u okviru projekta „Jutarnja selfie poezija“ koji su takođe postavljeni na Youtube kanalu BNP Zenica, a uskoro ćete ovu poeziju moći slušati i gledati u popodnevnim satima i u programu RTV Zenica. Od prošle sedmice najmlađi mogu uživati i uz priče za djecu pod nazivom „Laku noć djeco“.

Kao što je i dosadašnja praksa, Bosansko narodno pozorište Zenica će nastaviti sa svojim online repertoarom i narednim danima putem svog Youtube kanala BNP Zenica.

 

Izvor: zenicainfo.ba