Održan 9. Art simpozijum – Travnik – Vlašić 2019

Proteklog vikenda na Vlašiću je održan 9. Art simpozijum Travnik – Vlašić 2019 u organizaciji Arhitekstonskog studija „Dom projekt“ iz Travnika, na lokalitetu Babanovac  – Crvena zemlja.

U radu Art simpozijuma učestvovali su umjetnici iz BiH, te iz Rusije i Ukrajine:  Senad Begić, Natalija Andrejeva – Salihović, Viktorija Masova, Mesud Bećar, Drago Handanović, Mustafa Faljić, Nermin Kozlo  i Ratko Lješić.

Art simpozijum već devet puta  organizuje porodica Ibrišimbegović i Arhitektonski studio „Dom projekt“ uz podršku akademskog slikara i dizajnera Ratka Lješića iz Travnika.

Naša ideja , od početka, bila je da imamo malu koloniju sa desetak autora  što je optimalno za jedan ovakav specifičan prostor i prirodni ambijent u kojem umjetnici mogu da pokažu ono što znaju kroz kist, platno i boje. Planiramo izdavanje jedne brošure o ovom Art simpoziju i predhodnim izdanjima sa svim učesnicim, a s obzirom da grad ima planizgradnje gradskog galerijskog prostora spremni smo dio kolekcije poklonizi gradu.  – kazao nam je Mirsad Ibrišimbegović.

Tokom proteklih devet izdanja  na Art simopzijumu u prekrasnom ambijentu na lokalitetu Crvene zemlje na Vlašiću nastalo je preko stotinu umjetničkih dijela.

 

 

Izvor: travnik-grad.info