Svakog trena mislim na te, zemljo moja

Svakog trena mislim na te, zemljo moja, naziv je dramskog omnibusa čija je premijera bila 20. marta u Zenici, na rođendan ovoga grada. Sa ovom predstavom je zvanično otvaren teatarski dio 21. MKM „Zeničko proljeće“. Predstava je rađena u koprodukciji BNP Zenica i Otvorene scene Obala – Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo.

Ovaj dramski tekst nastao je objedinjavanjem dramskih tekstova Pismo majci, Tamare Bijelić iz Srbije, Po istinitoj priči, Almira Imširevića iz BiH i Sjedio sam i slušao je kako jede, Nataše Antulov iz Hrvatske. Režiju potpisuje Beograđanin Stevan Bodroža, dramaturgiju Asja Krsmanović, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka, koreografiju i scenski pokret Sanja Burić, dok su muziku uradili Nedim Zlatar i Leo Šarić. Radi se o četvrtoj premijeri u okviru 66-te pozorišne sezone i ukupno 710-toj premijeri zeničkog teatra.

U dramskom tekstu Pismo majci glume Robert Krajinović i Faketa Salihbegović – Avdagić, u dramskom tekstu Po istinitoj priči Alen Muratović, Sanja Burić i Robert Krajinović, a u dramskom tekstu Sjedio sam i slušao je kako jede Lana Delić i Dino Sarija.