Svečani koncert

Svečanim koncertom na kojem su uručene zahvalnice zaslužnim institucijama i pojedincima Srednja glazbena škola Jakova Gotovca u Novom Travniku obilježila je 20 godina postojanja. Gostima koncerta, učenicima i roditeljima obratila se direktorica škole Ivanka Vrhovac. To je jedina srednja umjetnička škola na prostoru Srednjobosanskog kantona. Tokom dvije decenije u ovoj obrazovnoj ustanovi svoje znanje unaprijedilo je 254 mladih ljudi od kojih je 53 kasnije završilo muzičke akademije, a neki su stekli zvanja magistara i doktora nauka.
-Ovdje posebno želim istaknuti našeg bivšeg učenika Milana Lucića, koji je prvi doktor klavira u BiH. Trenutno 26 naših bivših učenika studira na muzičkim akademijama u Sarajevu, istočnom Sarajevu, Mostaru i Zagrebu, kazala je direktorica škole, Ivanka Vrhovac.
Trenutno škola ima 55 učenika koji se obrazuju na odsjecima za klavir, harmoniku, violinu, saksofon, klarinet, gitaru i solo pjevanje. Obrazuje ih 15 profesora od kojih su njih devet nekada bili učenici ove škole. Učenici u Srednjoj glazbenoj školi Jakova Gotovca dolaze u Novi Travnik iz svih općina Srednjobosanskog kantona.