Svečano otvoren zimski festival “ZE ADVENTURE”, posjetioci oduševljeni

U Zenici je sinoć svečano otvoren zimski festival “ZE ADVENTURE”, koji je okupio brojne građane na glavnom gradskom trgu.

Svečano je festival otvorenim proglasila Sumea Mujkanović, u ime Gradske uprave Zenica, poručivši kako joj je zadovoljstvo što će građani još jednu godinu provesti u “Studengradu”.

“Pripremljen je bogat i sadržajan program u dane festivala. Vaš način da podržite ovu priču, sve ono što radi vrijedna ekipa koja je priredila ovaj događaj, jeste da nas pratite putem radija i televizije, dođete na trg i druge ustanove te ispratite sadržaje koje smo pripremili. Uživajte u svim programima “ZE ADVENTURE” i “Studengrada”, a koristim priliku da prenesem pozdrave i od gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića koji svesrdno podržava ove programe koje radimo tokom ljeta i zime”, kazala je Mujkanović, koja je potom festival svečano proglasila otvorenim.

Za odličan provod posjetitelja na glavnom gradskom trgu, ali i gledatelje Radio-televizije Zenica koja je cjelokupan program emitirala uživo, bili su zaduženi fantastični momci iz Romantic benda. Svoj doprinos dao je i čuveni zenički roker Saša Domuz, koji je interpretacijom “Plamen u nebu” oduševio posjetioce na trgu.

Valja istaći kako se svi programi realiziraju uz strogo poštivanje higijensko-epidemioloških mjera, ali i pravilo VTP, a da je već večeras na programu DJ Soundclash i to DJ Benja vs DJ Ady Resacovich.

U narednim danima biti će realizirani koncerti GIS Benda, Hora Kasiopeja, Zeničkih meraklija i Gruver benda. Radnim danima posjetioce će zabavljati zenički voditelj Edin Sinanović sa radijskim emisijama simobličnog naziva “One man show”.

Pored muzičkog dijela programa, u okviru “Studengrada” bit će organizirana i tradicionalna “Grahijada” i to 26. decembra u 12 sati, te počasni bajkerski krug i odlazak Djeda Bajkera u “Dom porodicu”.

Posebno su veliko oduševljenje javnosti izazvali sadržaji koji se organiziraju tokom prednovogodišnje i novogodišnje večeri, kada će nastupiti regionalna zvijezda Željko Samardžić i to 30. decembra, dok će u novogodišnjoj noći, 31. decembra, nastupiti Mahir Mulalić, pobjednik “Zvezda Granda”, i Isak Šabanović.

I ove godine predviđen je program za djecu, a osim 31. decembra kada će biti organizovan doček Nove godine od 12 do 13.30 sati za najmlađe na glavnom gradskom trgu, u Bosanskom narodnom pozorištu planirano je pet termina za dvije dječije predstave Dječije omladinske i lutkarske scene. To će ujedno biti i prvi odlazak u pozorište zeničkih prvačića.

Koncertne aktivnosti na Trgu Alije Izetbegovića završavaju se 1. januara, a nakon čega se festival nastavlja u online formatu na Radio-televiziji Zenica sve do 7. januara, do kada će biti dostupne i adventurske kućice u “Studengradu”.