U BNP-u počeo rad na novoj predstavi

Pred sami kraj 70. sezone u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica počele su prve probe za predstavu radnog naziva „Šta žele glumice i glumci“ u režiji Lajle Kaikčije i u dramaturgiji Emine Omerović.

Povodom početka novog projekta, dramaturginja Emina Omerović je izjavila:

Krizna vremena tjeraju nas da preispitujemo sebe i svijet oko nas, a pozorište se oduvijek bavilo upravo tim krizama, kako pojedinaca, tako društva u cjelini. U ovom autorskom projektu želimo se vratiti suštini pozorišta te pokušati istražiti i razumjeti glumačku profesiju. Želimo našoj publici približiti proces rada koji se krije iza jedne predstave, sve ono sa čim se glumci i glumice suočavaju na sceni, ali i van nje, podijeliti njihove snove, strahove, sumnje i nade koji su sastavni dijelovi i naših života“, kazala je Omerović.

Glumačku ekipu predstave čine: Lana Delić, Anđela Ilić, Selma Mehanović, Nusmir Muharemović, Enes Salković i Zlatan Školjić.

Nakon prve faze proba za novu predstavu, radnice i radnici Bosanskog narodnog pozorišta Zenica odlaze na kolektivni godišnji odmor, nastavak rada će biti upriličen krajem augusta, a premijerna izvedba predstave se očekuje tokom oktobra.

 

Služba za odnose sa javnošću BNP-a