Završeno snimanje filma “Bez glasa”, premijera filma do kraja godine

Snimanje filma „Bez glasa“ u produkciji Studio Teatra završeno je, a premijera će biti održana do kraja godine. Film se realizuje u okviru projekta „Prekinite šutnju, ne okrećite glavu“ a posvećen je svim ženama koje trpe nasilje u porodici.

Kada bi ovaj film pomogao barem jednom ženi, onda smatram da smo učinili pravu stvar. Puno je žena koje trpe nasilje u porodici i boje se prijaviti institucijama, mnoge od njih i ne znaju da postoji svjetlo na kraju tunela i da se mogu spasiti od nasilja“, kazao je Nusmir Muharemović, jedan od autora filma.

U projekat su bile uključene organizacije koje se bave zaštitom prava žena među kojima su Medica Zenica, Sigurno mjesto iz Zavidovića, Udružene žene iz Banja Luke te udruženja i fondacije iz Modriče, Bijeljeine, Bihaća, Tuzle i drugih bh.gradova.

Oni su nam davali savjetodavnu pomoć kako bismo na najbolji način ispričali ovu priču našoj publici koja će imati priliku vidjeti i ispovijesti žena koje su doživjele nasilje u porodici“, dodao je Muharemović.

Autori filma su Mirza Begović i Nusmir Muharemović a projekat je podržan od Američke ambasade u BiH. U filmu igraju: Lana Delić, Faketa Salihbegović-Avdagić, Irfan Kasumović, Tamara Miličević-Stilić, Nusmir Muharemović, Zlatan Školjić, Ana Krišto, Mugdim Avdagić, Mirsad Šijak i drugi. Premijera filma bit će održana do kraja godine u Zenici.

 

Izvor: zenicainfo.ba