19. Kolo Bowling Lige BiH

Ekipa BC Čelik je u okviru 19.kola Bowling Lige BiH odmjerila snage sa Dalcomom. Dalcom je važio za favorita s obzirom da se nalaze u samom vrhu tablice i na kraju je tu ulogu i opravdao (ne svojom zaslugom). Ovo je jedan od rijetkih susreta u kojem je poražena ekipa imala više pojedinačnih pobjeda i prava je šteta da su na kraju naši igrači izašli pognute glave sa terena.

Već u prvom setu Dino Mujanović ,Zarfija Kubat i Amir Ibrahimagić osvajaju pobjede i dovode našu momčad u prednost 2:0. Slavko Tkacek je u tom periodu susreta bio samozatajan, a osjetio se i umor od turnira tokom protekle sedmice.

U drugom setu Dalcomovci igraju ozbiljnije i vraćaju susret na početak. Prava je šteta što Amir nije iskoristio lošu igru Dušana Stojakovića na prvoj stazi, kao i poraz Slavke protiv Damira Hukića sa samo jednim čunjem razlike. 2:2 nakon drugog seta i zaostatak od 39 čunjeva.

Poraz u drugom setu kao da je demoralisao našu ekipu, a umjesto indisponiranog Amira ulazi jedan od boljih ove sezone Mehrudin Muratović. Na žalost ta izmjena nije donijela poboljšanje u igri i treći set je otišao u korist Dalcoma koji je u ovom setu napravio i nevjerovatnih 130 čunjeva prednosti čime su sve nade naše momčadi pale u vodu.

Na kraju ponovo opuštenija igra Dalcoma, naša momčad osvaja i četvrti set, ali je ovaj put razlika čunjeva odlučila pobjednika, a to je Dalcom konačnim rezultatom 6:4.