Biciklizam: Vedad Karić prvak BiH u MTB usponu

Proteklog vikenda u Bihaću je održano Državno prvenstvo u MTB usponu. Na ovom takmičenju trijumfovao je Vedad Karić, član biciklističkog kluba Rotacija – SPIN iz Zenice.

Osvojio je  titulu u najjačoj kategoriji seniori – Elite. Stazu utrke od centra Bihaća do vrha Plješevice Vedad Karić je prešao za 41 minutu, što mu je bilo dovoljno da pored svoje titule, osvoji utrku i u generalnom plasmanu.
“Prošle sedmice sam izjavio da se okrećem nastupu na ovoj utrci, jer je sama utrka kategorisana kao Državno prvenstvo, i evo baš na ovoj utrci sam ostvario pobjedu, te time svome gradu donio još jednu Državnu titulu u biciklizmu. Vrućina je bila velika, ali naša sreća je što je staza vožena kroz šumske predjele, pa nismo bili toliko izloženi suncu. Veoma sam sretan i zadovoljan sa rezultatom i trenutnom formom, i iskreno se nadam da ću je uspjeti i zadržati na ovome nivou i privesti ligu kraju sa titulom osvajača. Odmora nema, jer me već sljedeći vikend očekuje utrka u Vitezu”, izjavio je trenutno najbolji biciklista u državi Vedad Karić.

 

Izvor: zenicainfo.ba