Čelik poražen na Bilinom polju, Željezničar preuzeo vodeću poziciju

Četvrto kolo Premijer lige, ujedno je i četvrti ovosezonski derbi na crno-crvene. Na Bilinom polju, Čelik je pred oko 10.000 gledalaca ugostio ekipu Željezničara.

Počelo je dobro za Čelik, koji je u utakmicu ušao razigraniji. Prvu priliku za domaće upisali su Okić i Dilaver, kada je Dilaver iz neposredne blizine, glavom šutirao pravo u golmana gostiju.

Veoma uzbudljiva igra, sa puno ritma u prvih 30 minuta. Sjajna atmosfera je vladala među publikom. Gosti su zaprijetili dva puta preko Zeca u 17.i 26. minuti, kada je stativa spasila mrežu domaćih.

Čelik je u 20. minuti bio u prilici preko Okića ugroziti gol gostiju, ali ovaj šutira pored stative. Moramo naglasiti da je i ekipa Željezničara imala dobru podršku sa tribina sa oko 500 navijača.

Prvih 45 minuta završeno je bez golova 0:0. Za Čelik su prvo poluvrijeme odigrali: Pavlović, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Huseinspahić, Isić, Blažević, Perišić, Jamak, Carlos i Okić.
U nastavku izabranici Hasana Ozera su započeli utakmicu u istom sastavu, a publika je bila sve jača i vatrenija.

Gosti su iz jedne iznenadne akcije poveli u 49. minuti. Alispahić je presjekao loptu domaćih i ubacio za Krpića koji pogađa za 1:0. Zbog pirotehnike delegat je povukao ekipe sa terena u 54. minuti, a utakmica je nastavljena nakon 10 minuta prekida.

Trener Ozer u 65. minuti pravi dvostruku izmjenu, iz igre izleze Dedić i Okić, a ulaze Mahmutović i Grahovac.

Od 71. minute željo vodi sa 2:0. Akciju je započeo Ermin Zec, pretrčao po desnoj strani cijeli teren, njegovu akciju je pratio Krpić koji ubačenu loptu na peterac šalje u mrežu Pavlovića.

Nakon prekida, Čelik nemoćan bez pravih akcija. Ni dvostruka izmjena nije pomogla unijeti svježinu u igru. Gosti su uspjeli zadržati prednost i slaviti sa 0:2 na Bilinom polju. Šteta zbog predivne atmosfere i zeničke publike, koja je u velikom broju došla na ovu utakmicu.

 

Izvor: zenicainfo.ba