Ćiro Blažević i Zlatko Dalić potvrdili dolazak na nogometni spektakl u Travnik!

Udruga PRONT i Centralna.ba u Travniku 22.maja ove godine na stadionu Pirota organiziraju veliki humanitarno nogometni spektakl. Nogometna utakmica između Humanih zvijezda Bosne i Hercegovine i Humanih zvijezda Hrvatske zasigurno će biti jedan od najvećih događaja u našoj zemlji.

Utakmica će biti odigrana 22.05.2020. u 16:30 na stadionu Pirota u Travniku, a susret će imati i svoj humani cilj, jer će dio sredstava prikupljenih na utakmici ići za obnovu travničke gimnazije. Kako je potvrdio Miroslav Bičanić, voditelj Humanih zvijezda Hrvatske na utakmicu u Travnik svoj dolazak potvrdili su legednarni trener Vatrenih, rođeni travničanin Miroslav Ćiro Blažević, te aktualni izbornik Hrvatske, osvajač srebrene medalje sa SP u Rusiji gdin Zlatko Dalić.

Humane zvijezde BiH predvodit će Elvir Bolić i Nermin Šabić

Organizator utakmice, ujedno i selektor Humanih zvijezda BiH zasigurno će imati težak ispit na Piroti, ali on će zajedno sa Vlatkom Glavašom i Sinanom Sinanovićem u Travnik dovesti respektabilna imena, koja će predvoditi legendarni bh napadač Elvir Bolić, desni bek Nermin Šabić i brzonogi Vedin Musić, dok će na krilu “vjerovatno” zaigrati najbolji bh sportista Amel Tuka. (Odazvat će se sukladno mogućnostima i rasporedu natjecanja).

U Travnik su svoj dolazak već potvrdili i Aldin Džidić, Senad Repuh, Vitomir Paškalj, Muhamed Konjić, legendarni bh. košarkaš Samir Avdić, Josip Kupreškić,Romeo Mitrović, Almir Turković, te brojni drugi bh reprezentativci.

Humanitarni karakter utakmice

Utakmica na Piroti imat će i svoj humanitarni cilj, a to je da će dio sredstava prikupljenih na utakmici ići za obnovu jednog od simbola Travnika, a to je travnička Gimnazija.

Gimnaziju u Travniku pohađao je i legednarni Miroslav Ćiro Blažević. Sredstva će biti namjenjena za obnovu i zamjenu stolarije na dijelu škole koji nije obnovljen.

 

Izvor: travnik-grad.info