Dajra Duraković ostvarila odlične rezultate na Otvorenom prvenstvu Smučarskog kluba “Jahorina-Pale”

Prvi zvanični nastup u ovogodišnjoj sezoni upisali su članovi Ski kluba‚ “Zenica 2010”. Tokom vikenda učestvovali su na Otvorenom prvenstvu Smučarskog kluba “Jahorina-Pale”.

Takmičenje je održano u dvije discipline u alpskom skijanju i to slalom i veleslalomu, a najbolji rezultat u obe discipline ostvarila je Dajra Duraković. U kategoriji U 12 Dajra je osvojila prvo mjesto u slalomu, dok je u veleslalomu bila druga. U disciplini slalom dobar rezultat ostvarila je i Taira Šahbazović, koja je u kategoriji U14 bila peta.

Plasmane su ostvarili u svojim kategorijama u veleslalomu i: Dalija Duraković, Faris  Fazlihodžić, Ena Blažević, Iman Fazlihodžić.

U starijim kategorijima u veleslalomu  najbolji plasman ostvarila je Taira Šahbazović, a u kategoriji U 14 trku je završila na 9. mjestu. Solidne rezultate upisali su i Luka Dodik, Imran Berberović i Erik Smajlović.

“Obzirom da je ovo bio prvi nastup u ovogodišnjoj sezoni, u klubu smo više nego zadovoljni rezultatima, iako nam ni vrijeme nije išlo na ruku, bilo je hladno. Našoj Dajri izmaklo je prvo mjesto u veleslalomu za nekih par stotinki iza pobjednice, a vjerujem da naši mladi takmičari mogu bolje u nastavku sezone“, izavio je Jure Miljak, predsjednik SK “Zenica 2010.”

Narednog vikenda ekipu SK “Zenica 2010” očekuje nastup na Bjelašnici.

 

Izvor: zenicainfo.ba