Dajra Duraković osvojila prvo mjesto u slalomu i veleslalomu na “Majnex cupu”

Mlada članica Ski skluba “Zenica 2010”, Dajra Duraković, u ovogodišnjoj sezoni postiže odlične rezultate.

Plod je to velikog talenta, kvalitetnog trenažnog procesa i zalaganja njenih roditelja i trenera. Tokom vikenda na Ravnoj planini u organizaciji Ski kluba “Pale” održan je „Majnex cup“. Bh. skijaška nada Dajra Duraković u kategoriji U12 osvojila je prvo mjesto u slalomu i veleslalomu, a prvog dana Dajra je bila najbrža i daleko iza sebe ostavila svoje protivnice.

Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je Selma Balić iz Ski kluba “Bjelašnica” dok je treća bila Jana Bojanić iz Ski kluba “Jahorina”.

Drugog dana u veleslalomu Dajra Duraković se ponovo okitila zlatnom medaljom, a u ovoj disciplini pozicije su zamjenile Jana Bojanić iz “Jahorine” i Selma Balić iz Ski kluba “Bjelašnica”. U ovoj kategoriji nastupile su još dvije članice Ski kluba “Zenica 2010”, Iman Fazlihodžić i Ena Blažević koje su se plasirale na 16. odnosno 17. poziciju od ukupno 23 skijašice.

Faris Fazlihodžić plasirao se na 19. mjesto, a zbog loših uslova na stazi nisu vožene trke u kategoriji U 14 i U16.

Naredno takmičenje iz kalendara Ski saveza BiH je Otvoreno prvenstvo “SKIIKS Bjelašnica” koje će se održati 13. februara, dok je od 21. do 23. februara u planu FIS trka “Djeca za mir” na Bjelašnici.

 

Izvor: zenicainfo.ba