Dajra Duraković se sa zlatnim medaljama vratila s Bjelašnice

Mlada i talentovana članica Ski kluba “Zenica 2010”, Dajra Duraković, ovogodišnju takmičarsku sezonu započela je odličnim rezultatima.

Sa Otvorenog prvenstva Jahorine vratila se sa dvije osvojene medalje, a tokom vikenda bila je uspješna i na „Kupu Srebrena lisica“ na Bjelašnici. Okitila se zlatnim medaljama u obe discipline u alpskom skijanju.

Prvog dana u slalomu osvojila je prvo mjesto sa vremenom 1:07,21, na drugo mjesto plasirala se Lamija Hadžović iz Ski kluba “Alpin”, dok je treća bila Haja Šad Kadribašić sa Ilidže. Zenička skijašica je i drugog dana u veleslalomu bila najbrža, pa je trku je završila na prvom mjestu sa rezultatom 47,03 sekunde, ispred Jane Bojanić sa Jahorine i Asje Mujaković iz Ski kluba“ Skiiks“.

U veleslalomu nastupile su još dvije članice “Zenica 2010” i to Ena Blažević koja je bila 11., dok je Iman Fazlihodžić u konkurenciji 20 skijašica zauzela 17. mjesto.

Tajra Šahbazović u kategoriji U14 u slalomu je bila osma, a Dalija Duraković u kategoriji U10 u veleslalomu zauzela je 16 poziciju u poretku.

Naredno takmičenje iz kalendara Ski saveza BiH na programu je 30. i 31. januara, a na Bjelašnici će se održati takmičenje za juniore i seniore pod nazivom „Ilidža Fis cup“, dok se 6. i 7. februara na Ravnoj Planini vozi“ Majnex cup“.

 

Izvor: zenicainfo.ba