Drugi dio takmičarske sezone u Prvoj futsal ligi Federacije BiH zvanično starta 30. januara

Drugi dio takmičarske sezone u Prvoj futsal ligi Federacije BiH zvanično starta 30. januara kada su na programu utakmice 8. kola.

Uprava na čelu sa Enesom Kovačevićem uspjela je zadržati ekipu na okupu. Pripreme za nastavak lige zenički “Neimari” počeli su prije sedam dana, a nakon dobrih rezultata u jesenjem dijelu uprava je produžila saradnju sa trenerom Mirkom Čamparom, a do početka lige bit će poznato i ime još jednog pojačanja u zeničkom ligašu.

Prvi dio “Neimari” su završili na drugoj poziciji sa 12 bodova i sa omjerom 4:2 u pobjedama. Ekipa marljivo trenira dva puta dnevno u zeničkoj Areni, a u planu je i odigravanje najmanje dva do tri prijateljska meča. Prvi je sa komšijama iz Žepča, dok su u toku pregovori sa ekipama Mostara, Centar i još nekim ekipama. Kvalitetan tim, dobri rezultati, pozitivna atmosfera, ambiciozna uprava, samo su neke od kockica u slagalici zvanoj “Premijer liga“. To je potvrdio još 19. decembra i trener Mirko Čampara, nakon utakmice sa “DiaBiHom”, koju su Neimari riješili u svoju korist sa 5:2.

“Ja ću se truditi svaki trening i svaku utakmicu da povećamo nivo igre i da se plasiramo u Premijer ligu. Kada dođemo u play off, ako se uspjemo izboriti, trebat će nam dosta sreće i znanja koje ćemo kupiti u ovom periodu dok treniramo“, izjavio je Mirko Čampara, trener MNK “Neimari”.

U prvom kolu nastavka Prve futsal lige “Neimari” će 30. januara ugostiti “Drinu” iz Goražda.

 

Izvor: zenicainfo.ba