Državno prvenstvo BiH u taekwondou okupilo 38 klubova

Neposredno pred proglašenje pandemije koronavirusa, početkom marta, u Zenici je održano Federalno prvenstvo u taekwondou. Sedam mjeseci kasnije grad Zenica će biti domaćin Državnog prvenstva BiH u taekwondou koje će se održati ove nedjelje, 18. oktobra.

Na adresu organizatora Taekwondo saveza BiH stiglo je 392 prijave iz 38 klubova, a takmičenja će se održati u formama i borbama.

„Mi kao Taekwondo saveza BiH puno smo radili za vrijeme pandemije i čekali smo pogodan trenutak za organizaciju takmičenja. Sada imamo državno prvenstvo kojim otvaramo sezonu aktivnosti. Kroz određene aktivnosti pomogli smo klubovima da opstanu, a u suštini prvenstvo će pokrenuti klubove na bolje aktivnosti. Ovo je ujedno kriterijski turnir za reprezentaciju BiH, a bitno je napomenuti da će se Evropsko prvenstvo u taekwondou održati od 10. do 13. decembra u Sarajevu. Obišao sam Arenu i dogovorili smo određene mjere na zaštiti sportista od korone“, izjavio je Samir Šarić, predsjednik Taekwondo saveza Federacije BiH.

Prvenstvo BiH u taekwondo održava se u Areni “Husejin Smajlović”, danas, 18. oktobra od bez prisustva publike.

 

Izvor: zenicainfo.ba