Dušan Bajević nakon susreta sa Holandijom: “Dva boda koja smo osvojili u Ligi nacija nam mnogo vrijede i sad idemo u Poljsku po pobjedu”

Nogometna “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je 0:0 sinoć na „Bilinom polju“ u Zenici sa Holandijom u susretu 4. kola UEFA A Lige nacija.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovali su Dennis Hadžikadunić, Advan Kadušić i Benjamin Tatar. Nakon tri kola u Ligi nacija, naš tim je na četvrtom mjestu sa dva osvojena boda. Naredni susret u Ligi nacija bh. Zmajevi će odigrati u gostima protiv Poljske 14. oktobra.

Nakon utakmice Bosna i Hercegovina-Holandija na press konferenciji se predstavnicima medija obratio selektor Dušan Bajević.

“Znali smo i prije početka utakmice šta nas čeka. Čestitam igračima na izuzetnoj borbenosti i zalaganju. Mi smo imali barem tri šanse protiv odlične reprezentacija, ali i oni su imali svoje prilike. Dva boda koja smo osvojili u Ligi nacija nam mnogo vrijede i sad idemo u Poljsku po pobjedu, jer ne želimo da budemo posljednji u grupi”, izjavio je selektor Dušan Bajević.

 

Izvor: zenicainfo.ba