Edin Džeko: Do sada smo dosta bodova prosuli, pobjeda će nam donijeti samopouzdanje

Uoči utakmice kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna, održana je službena press konferencija i trening na Bilinom polju.

Selektor Robert Prosinečki zadovoljan je zalaganjem igrača u ovom kratkom pripremnom periodu.

“Mi u ovom ciklusu od dvije utakmice moramo samo razmišljati o dvije pobjede, kako bi u desetom mjesecu došli do meč lopti sa Finskom i Grčkom. Što se sastava tiče, neće biti puno promjena, svi su zdravi. Imamo utakmicu za tri dana pa ćemo zavisno od rezultata neke igrače probati, a neke sačuvati. Nama su sada najvažniji bodovi jer nemamo prava na kiks, te sutra očekujemo pobjedu. Nećemo bježati od uloge favorita i nadam se da možemo dobiti Lihtenštajn. Nadam se da će biti dobra utakmica da dobijemo samopouzdanje i ako uđemo kako treba, neće biti problema”, rekao je Prosinečki.

Ubjedljiva pobjeda sutra može nam sigurno donijeti dobro raspoloženje pred nastavak kvalifikacija, s obziom da smo iz četiri dosadašnje utakmice osvojili samo četiri boda.

“Vjerujem da ćemo sutra pobjediti utakmicu. Danas ne smijemo podcijeniti nikoga. Moramo svi dati sve od sebe ne razmišljajući o Armeniji. Do sada smo dosta bodova prosuli tako da nam je svaki bod bitan. Pobjeda sutra će nam donijeti samopouzdanje pred utakmicu sa Armenijom”, istakao je kapiten naše selekcije Edin Džeko.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna, igra se danas na Bilinom polju od 20:45 sati.

 

 

Izvor: zenicainfo.ba