Edin Konjić iz zeničke Mladosti osvojio titulu prvaka BiH u stonom tenisu

Stonoteniseri zeničke Mladosti su vicepravci BIH. Sredinom mjeseca u finalu su poraženi od Mostara.

Tokom proteklog vikenda u Sarajevu je održano i državno pojedinačno prvenstvo u seniorskoj konkurenciji. Titulu prvaka zasluženo osvojio je Edin Konjić, član Mladosti. U finalu je pobjedio Edina Gutića iz tuzlanske Kreke. Ovom titulom Edin Konjić se učvrstio na 1. mjestu na rang listi najboljih seniora u BiH i osigurao je mjesto u reprezentaciji BiH i učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

„Ovom titulom sam ponovo u reprezentaciji i prije toga sam imao jako dobre rezultate na pojedinačnim turnirima tako da to nije bilo upitno. Međutim ovim prvenstvom sam pokazao da sam najbolji i očekuju me u avgustu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se najvjerovatnije igrati u Bugarskoj“, izjavio je Edin Konjić.

Edin je u Sarajevu izborio i srebrenu medalju.U igri parova  je zajedno sa Damjanom Markovićem iz  “Željezničara” osvojio je 2. mjesto.Zenički par Kenan Zahirović  i Adin Šećibović su bili trećeplasirani.

„Mi se trudimo dugi niz godina da održimo ekipu na okupu koja je sastavljena od naših igrača, od igrača iz Zenice koji su ponikli u našoj školi stonog tenisa. Prije par godina imali smo Šečibovića koji je bio prvi u svim kategorijama, kadetskoj, juniorskoj. Sada imamo neke druge dječake koji su prvi u svojim kategorijama. Tu smo još uvijek Dizdarević, Zahirović i ja koji smo nešto stariji igrači i nadamo se da ćemo u narednom periodu uz ove mlade momke ostati u vrhu bh. stonog tenisa“, optimista je najbolji bh. stonoteniser Edin Konjić, član zeničke Mladosti.

Osvojenim medaljama na pojedinačnom seniorskom prvenstvu zenički stonoteniseri okončali su još jednu uspješnu sezonu u kojoj su potvrdili da su među najboljima u našoj zemlji.

 

Izvor: zenicainfo.ba