Ekipa “Čelika” dočekuje sutra košarkaše “Sparsa”

Priliku da izjednače skor pobjeda i poraza u prvom dijelu sezone košarkaši “Čelika” imaju sutra u okviru 13. kola Premijer lige i ugostit će lidera na tabeli, ekipu “Sparsa”. O narednoj utakmici na današnjoj press konfernciji govorili su trener Josip Pandža i košarkaš Ranko Križanović. Utakmica u Banja Luci protiv Borca izgubljena je sa pola koša razlike i u posljednjim sekundama meča, a rezultat je bio 72:71 za domaćina, a sutra u Arenu stiže lider na tabeli ekipa “Sparsa”.

“Sparsi su favoriti cijelog prvenstva, moramo biti koncentrirani cijelu utakmicu, oni imaju 15 igrača u rosteru, te koja ove utakmice u našoj ligi dobiva širokim rosterom. Moramo svesti naše crne rupe u utakmicama na minimum, imamo skor pet pobjeda i šest poraza, a izgubili smo četiri utakmice u zadnjih 10 sekundi. Vjerujem u svoje momke sutra i nemam šta prigovoriti ovim igračima u dosadašnjem dijelu lige“, izjavio je trener “Čelika”, Josip Pandža.

Krilni košarkaš Ranko Križanović optimista je pred sutrašnju utakmicu i vjeruje da mogu iznenaditi favoriozovane goste.

“Prije nego što sam dogovarao svoj ugovor u “Čeliku” cilj je bio opstanak u Premijer ligi.  Kada su u pitanju Sparsi, vrhunska ekipa uz “Igokeu” najbolja je u državi. Čeka nas teška utakmica, malo smo umorni, imamo skraćen roster. Nikog se ne bojimo u Zenici i mislim da svakoga možemo pobijediti. Stvarno je šteta što publika ne može da nam daje podršku u našoj dvorani jer sam siguran da bi sada imali znatno bolji omjer u prvenstvu”, izjavio je Ranko Križanović.

Utakmica između “Čelika” i “Sparsa” igra se sutra 30. decembra u 17 sati, a zbog epidemiološke situacije igrat će se bez publike.

 

Izvor: zenicainfo.ba