Ekipa MNK “Neimari” pobijedila ekipu “Iskra Vrbas”

Malonogometni klub „Neimari“ Zenica u okviru 12. kola Prve futsal lige FBiH, grupa 1, bili su domaćini ekipi MNK “Iskra Vrbas” iz Bugojna, ujedno lideru na tabeli u Areni “Husejin Smajlović”, a utakmica se odigrala bez prisustva publike.

Konačan rezultat glasio je 6:2, a pobjedu je odnio domaćin, odnosno ekipa MNK “Neimari”, a na poluvremenu je bilo 1:1.

Uspješni strijelci sa utakmice, za MNK “Neimare” bili su: Alija Bajrić u 16, Sulejman Salkić u 21, Amar Šišić u 25, Amir Baručija u 31, Hadis Krehmić u 33 i Elmin Zatagić u 40, dok su za “Iskra Vrbas” pogodili Emir Gekić u 1 i Irhan Smajić u 38.

Pobjeda nad ekipom “Iskre Vrbasa” je sedma pobjeda MNK “Neimari”, trenera Mirka Čampare, u tekućem prvenstvu uz dva poraza, 21 bod, te trenutno zauzimaju prvo mjesto na tabeli. Ekipa „Neimara“ je u nizu od pet prvenstvenih pobjeda, jedna iz prvog i četiri iz drugog dijela sezone.

Ovom velikom pobjedom u derbiju, zenički “Neimari” su se u potpunosti revanširali Bugojancima za poraz iz prvog dijela sezone od 1:5, a do samog kraja prvenstva “Iskra Vrbas” igra još dvije utakmice i to kod kuće protiv ekipe “DiaBiH”, te u zadnjem 14. kolu gostuju kod Drine u Goraždu, dok su Neimari slobodni u 13. kolu, a u zadnjem, 14. kolu gostuju ekipi “DiaBiH”.