Ekrem Kobilica ponovo u RK Čelik

Uprava Rukometnog kluba „Čelik“ nastavlja sa intenzivim aktivnostima pred početak nove prvenstvene sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, Grupa-Sjever.

U narednu sezonu zenički ligaš ulazi sa provjerenim igračkim kadrom. Ranije su svoju vjernost klubu potvrdili: bek Mirza Dervenčić, golman Riad Polić, te krilo Jasmin Omerović, koji je igrao u Španiji. Novo staro ime u Čeliku je Ekrem Kobilica, koji je potpisao ugovor na tri godine.

Riječ je o veoma mladom igraču, dvadesetjednogodišnem Ekremu Kobilici koji je zbog posla u prethodnoj sezoni privremeno izbivao iz kluba. Radi se o odličnom momku i rukometašu, ljevaku koji igra na poziciji desnog beka i krila. U ovoj pauzi prvenstvene sezone mi tako ”slažemo kockice”, bar kad je riječ o RK Čeliku za narednu sezonu. Cilj nam je da na svakoj poziciji imamo najmanje dva dobra igrača. Dodatna prednost u ovom slučaju je što se radi o rođenom Zeničaninu. Ugovor smo potpisali na tri naredne godine, uz mogućnost daljeg produženja„, izjavio je predsjednik kluba Pane Škrbić.

Radujem se što smo produžili ugovor za naredne tri godine. Čelik je moj klub, tu su moji dobri drugovi, atmosfera u klubu je odlična. Zbog obaveza na poslu  morao sam privremeno prekinuti trenažni proces u Čeliku. Hvala Upravi kluba na razumjevanju, a siguran sam da ću ja i opravdati povjerenje i da ću zajedno sa mojim saigračima obezbijediti da se Čelik naredne godine takmiči u Premijer ligi BiH. Tamo nam i jeste mjesto„, izjavio je Ekrem  Kobilica.

 

Izvor: zenicainfo.ba