Festival atletike na stadionu Kamberovića polje, oboren rekord mitinga u bacanju kugle

Ovogodišnji 12. međunarodni atletski miting Zenica 2021. je okupio takmičare iz 10 zemalja regiona i svijeta, njih ukupno 142.

Dvije najzanimljivije discipline ovogodišnjeg mitinga bile su bacanje kugle i trka na 800 m. Zbog nastupa na Olimpijskim igrama na ovogodišnjem mitingu nije nastupio Amel Tuka. U njegovom odsustvu u ovoj trci pobjedio je njegov bivši klupski kolega Abedin Mujezinović sa vremenom 1,54.03. U  disciplini bacanje kugle oboren je i rekord mitinga. Nikad jača konkurencija na zeničkom mitingu u disciplini kugla, na postolju tri olimpijca. Rekord mitinga sa 21,42 i prvo mjesto pripalo je Arminu Sinančeviću, slijedio ga je naš Mesud Pezer sa 21,35 dok je Asmir Kolašinac završio kao treći sa 20,93.

U disciplini koplje sa hicem 73,12 pobjednik je ove godine Dejan Mileusnić. Vrijedi pomenuti disciplinu disk žene, prvo mjesto Gorane Tešanović sa dužinom 43,15  a sa 43,02 slijedila ju je Mediha Salkić. Bosanskohercegovački sprinteri Hajrudin Vejzović i Ajla Reizbegović pobjednici su u utrkama na 100 metara. Ni loše vremenske prilike nisu uspjele pokvariti atletski ugođaj na Kamberovića polju. Atletski klub Zenica je uz pridržavanje svih epidemiloških mjera uspio organizovati kvalitetnu sportsku manifestaciju.

 

Izvor: zenicainfo.ba