FOTO: Četvrta pobjeda u nizu za OKK Čelik

Do izuzetno vrijedne pobjede košarkaši Čelika stigli su u susretu 8. kola Prvenstva BiH i to protiv ekipe Bratunca TRB rezultatom 83:80.

Prva četvrtina donijela je podjednako odmjeranje snage ove dvije ekipe što govori i rezultat na kraju 23:23. Nastavak su bolje otvorili gosti no i dalje se igralo bez većeg rezultatskog zaostatka na obje strane.

Od 17. minute gosti su morali nastaviti bez trenera Ognjena Radića koji zaradio isključenje. Na predah pred drugo poluvrijeme otišlo se sa minimalnom prednošću izabranika Josipa Pandže, rezultat je glasio 45:43.

Treća četvrtina nije donijela mnogo iznenađenja, sve što je viđeno u prve dvije nastavilo je da se odvija na parketu zeničke Arene “Husejin Smajlović”, no kako su gosti bili dosta spretniji imali su i minimalnu prednost na kraju 57:58.

Posljednja dionica donijela je nešto više iznenađenja, gosti bolje otvaraju napraviviši seriju 0:6 da bi domaći nakon toga konsolidovali snage i zaigrali u svom tempu. Četiri minute prije kraja imali su prednost od šest poena, pa su mogli koliko toliko mirno privesti meč kraju.

U redovima OKK “Čelik” najefikasniji bili su Milivoje Božović i Haris Delalić sa 17 poena, a slijedili su ih Ćurevac sa 16 i Dedić sa 12 poena. Kod gostiju Aleksandar Živojin Danilović upisao je 18, a Miloš Pešić 16 poena.

Bila je ovo četvrta pobjeda u nizu za igrače Čelika te su trenutno na omjeru četiri pobjede i dva poraza.

 

Izvor: zenicainfo.ba