Futsal: Neimari rutinski savladali ekipu DiaBiH

Rutinskom pobjedom od 6:2 nad ekipom DiaBiH u okviru 13. kola Prve futsal lige, zenički Neimari zadržali su prvu poziciju na tabeli.

Bila je ovo kvalitetna malonogometna predstava u kojoj su izabranici trenera Mersida Burekovića bez većih problema upisali sedmu prvenstvenu pobjedu. Domaći su poveli u 3. minuti golom Ramića. Nakon toga u 9. minuti Neimari postižu dva pogotka. Pogađali su Šišić i Kehmić. Konačnih 4:0 za rezultat prvog dijela pogodio je Šehanagović u 11. minuti. Gosti nisu uspjeli iskoristiti penal u 19. minuti. Promašio je Ivičević.

U nastavku gosti su uspjeli iskoristiti opuštanje u redovima domaćih. Uspjeli su golovima Trakića i Dedića u 26. i 27. minuti smanjiti na 4:2. Tri minuta kasnije Salkić je povisio na 5:2, a konačnih 6:2 za Neimare postavio je Krehmić u 38. minuti susreta.

Kolo prije kraja lige Neimari su prvi na tabeli sa 25 poena. U posljednjem 14. kolu zenički ligaš je slobodan. Konačan rasplet događaja u Prvoj futsal ligi grupa 1 i imena ekipa koja će ići u odigravanje znaće se nakon posljednjeg kola.

 

Izvor: zenicainfo.ba