Naslovnica Sport Gdje je novac: FSBiH još nije isplatio obećani novac klubovima

Gdje je novac: FSBiH još nije isplatio obećani novac klubovima

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine prije tačno dva mjeseca kroz UEFA-in fond Hat-trick dobio je više od osam miliona KM (blizu 4,3 miliona eura) pomoći za borbu protiv koronavirusa.

Nedugo zatim čelnici naše kuće fudbala predstavili su plan kako će taj novac biti potrošen, a veliki dio novca je planiran za pomoć premijerligašima (klubovi iz muške i ženske Premijer lige i futsal prvoligaši).

Kako je svojevremeno saopćeno na videokonferenciji FSBiH, svi timovi iz muške Premijer lige BiH koji osiguraju opstanak u društvu najboljih trebali bi dobiti po 60.000 KM, a oni koji presele u niži rang po 30.000 maraka. Pomoć je također planirana i za ženske i futsal timove – navodno.

Kako piše SCsport, dosad nijedan klub kojem je obećana ova finansijska injekcija od Fudbalskog saveza BiH nije dobio nijedne marke, a kamoli 60.000 KM.

Vrijeme prolazi, klubovi su u sve težoj situaciji pred početak nove sezone i svaki fening im dobro dođe, pogotovo zbog troškova koji uključuju testiranje igrača i stručnog štaba, ali u FSBiH očito ne žure. Njima plaće ne kasne, pa možda i zaborave na potrebe drugih, piše SCsport.