Gradonačelnik Zenice upriličio prijem za članove Kluba sjedeće odbojke “Bosna” iz Zenice

Grad Zenica će u narednoj takmičarskoj sezoni u Premijer ligi sjedeće odbojke imati tri predstavnika. Uz “Zenica92” i “Čelik 07” u društvu najboljih nastupat će i Klub sjedeće odbojke Bosna. Tim povodom gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović organizovao je prijem za članove Kluba sjedeće odbojke “Bosna” iz Zenice. Jedan od povoda za prijem je i taj što je KSO “Bosna” prvi klub u BiH koji je formirao i žensku ekipu koja trenutno broji 11 igračica.

Predsjednik KSO „Bosna“ Omer Pojskić zahvalio se gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi na kontinuiranoj podršci ovom, kao i drugim sportskim klubovima koji se bave resocijalizacijom osoba sa invaliditetom.

„KSO Bosna je najviše zahvaljujući vama i Gradskoj upravi stabilizovao svoj rad i ponosno po BiH i inostranstvu nosimo grb naše Zenice. Klub ima više od 30 članova koji čine jednu složnu porodicu pred kojom su još veći uspjesi“, izjavio je Omer Pojskić, predsjednik KSO „Bosna“.

„Gradska uprava je i ove godine izdvojila 750.000 KM direktno za pomoć sportskim klubovima. Taj novac sam kao i bivša vlast mogao dijeliti kome želim, ali kako sve radim transparentno i javno, a prije svega zakonito, svoje ovlasti prenio sam na Komisiju sastavljenu od predstavnika klubova i udruženja. Nikada se više sredstava za sport u Zenici nije izdvajalo i nikada ta podjela nije bila poštenija. Pozvao sam vas da vam se zahvalim za sportske uspjehe i promociju našeg grada na sportskim terenima, ali i van njih obzirom da ste uzoran sportski kolektiv koji okuplja veliki broj osoba sa invaliditetom. Čestitam vam od srca na uspjesima za koje ćete od Grada Zenica biti nagrađeni“, izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Ekipa KSO „Bosna“ će predstojećeg vikenda nastupiti na međunarodnom turniru u crnogorskom gradu Pljevlja.

U znak zahvalnosti za podršku i sjećanje na današnje druženje, predsjednik Pojskić uručio je gradonačelniku Kasumoviću oficijelnu odbojkašku loptu sa kojom se igraju zvanične utakmice sjedeće odbojke.

 

Izvor: zenicainfo.ba