Huskić: Čelik će danas isplatiti dugovanja, neupitan je nastavak u Premijer ligi

Nogometni klub Čelik za veoma kratko vrijeme našao se dva puta u nezavidnoj situaciji zbog dugovanja prema igračima.

Nakon što je isplaćena suma od 95.000 KM, pojavio se novi dug prema nogometašu Salki Jazvinu u iznosu od 5.659 KM. Sa jučerašnjim danom istekao je rok za isplatu pa je stupila na snagu suspenzija Disciplinske komisije Nogomentog saveza BiH.

Nakon produženog vikenda zbog praznika, Uprava zeničkog premijerligaša je poduzela konkretne aktivnosti, kako bi riješila problem.

„Bespotrebno se digla velika galama i frka. Neki ljudi pokušavaju da na raznorazne načine i bombastičnim vijestima  uzdrmaju stanje u klubu, svlačionici i općenito u gradu. Salki Jazvinu će danas biti isplaćena dugovanja. Mi smo se sa njim čuli i ranije. Ponedjeljak je bio neradni dan. Sa njegovim advokatom danas u Sarajevu ćemo razriješiti problem i neće biti problema sa odigravanjem utakmice protiv Borca na Bilinom polju“, istakao je Ismar Huskić, generalni sekretar kluba.

Ismar Huskić

On je istakao da meč protiv Borca u nedjelju nije upitan.

Na pitanje može li se u narednom periodu pojaviti još nogometaša sa eventualnim potraživanjima, Huskić je odgovorio sljedeće:

„Vjerovatno može doći i do toga, da se eventualno pojave nova dugovanja. U toku je revizija u klubu, fizička i pravna lica dostavljaju dokumentaciju da se utvrdi do 1. decembra stvarno stanje. Tu je Uprava da zajedno sa revizorima rješava te stvari“.

Utakmica 18. kola Čelik – Borac planirana je za nedjelju 1. decembra od 13 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba