Ishitrena odluka, nadamo se da je neće potvrditi Izvršni odbor

Takmičarska komisija Nogometnog saveza BIH na današnjoj sjednici je usvojila odluku da proglasi kraj premijerligaške sezone nakon 22. odigrana kola.

Komisija na čijem čelu je Milorad Lale je predložila Izvršnom odboru NS BiH da se Premijer liga prekine i da se aktuelno stanje na tabeli prizna kao konačno. Prema ovoj odluci društvo najboljih napuštaju Čelik i Zvijezda 09. Nakon odluke Prvostepene komisije koja Čeliku nije dodijelila licencu za Premijer ligu u narednoj sezoni, današnja odluka je dodatno zakomplikovala položaj zeničkog premijerligaša.

„Ja sam došao sa puta. Dosta očekivana odluka i imao sam saznanja da će donijeti ovakvu odluku. Možda je to malo ishitreno, znajući da su klubovi iz liga u Evropi  koje su prekinute uložili žalbe. Ja se nadam da Čelik ima prostora i što se tiče licenciranja i što se tiče opstanka u elitnom društvu, da neće biti problema. Možda treba naglasiti da će sutra biti dan D za Čelik. Sutra imamo u toku dana  sastanak kod gradonačelnika. Ako se grad opredijeli da Čelik ostane ovo što je bio u Zenici, onda ne bi trebalo biti problema. Pošto ovu odluku treba da potvrdi Izvršni odbor Nogometnog saveza BIH ja vjerujem da će oni donijeti ispravnu odluku i da će naš prigovor uzeti u razmatranje“, izjavio je Damir Bradarac, v.d. predsjednik Upravnog odbora Nogometnog kluba Čelik.

Odluke Takmičarske komisije treba potvrditi i Izvršni odbor Nogometnog  saveza čija sjednica bi trebala biti održana u narednim danima. Premijerligaška nogometna sezona 2020./2021. u BIH prema današnjim najavama počet će najvjerovatnije 1. avgusta.

 

Izvor: zenicainfo.ba