Izabrani najbolji sportisti i sportski kolektivi ZDK-a

Novinsko izdavačko privredno društvo Naša riječ Zenica u saradnji sa Sportskim savezom Zeničko-dobojskog kantona i pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Zeničko-dobojskog kantona, po 63. put organizovali su promociju najboljih sportista i sportskih kolektiva Zeničko-dobojskog kantona. Manifestacija je održana večeras u BNP Zenica.

Prema izboru žirija za najuspješnje sportiste Zeničko-dobojskog kantona u 2019. godini proglašeni su skijašica Elvedina Muzaferija i atletičar Amel Tuka.

Među deset nagrađenih u seniorskoj konkurenciji su još: Mesud Pezer, Vedad Karić, Nadina Omerbašić, Emir Omanović, Muhamed Šahinović, Mediha Salkić, Sanin Orlić i Anida Ćorović.

U oblasti sporta za invalidna lica priznanja su dobili: Mirsad Redžić, Zerina Skomorac, Nizam Čančar i Odbojkaški invalidski klub Zavidovići.

Među najuspješnijim sportskim radnicima je i Nedžad Heco, predsjednik AK Zenica. Na listi nagrađenih za životno djelo u oblasti sporta su i dvojica Zeničana: Husnija Arapović i Enver Jahić.

Najbolja juniorka i junior su teniserka Maja Dodik i atletičar Eldar Dautović.

Jedno od priznanja za najuspješnijeg trenera dobio je i Elvir Krehmić iz Atletskog kluba Zenica.

Najviše nagrada dodijeljeno je u kategoriji sportskih nada. Njih 12 ravnopravno je dobilo priznanja. Na ovoj listi nalaze i mlade zeničke nade: Dajra Duraković i Irna Kapković.

Najbolji ženski seniorski kolektiv je KŽK Čelik iz Zenice, a najbolja muška seniorska ekipa je AK Zenica.

Najveći sportski događaj u 2019. godini na području ZDK-a je Deseti međunarodni atletski miting „Zenica 2019“.

 

Izvor: zenicainfo.ba