Izvučeni parovi za mečeve Davis Cup-a: Damir Džumhur igra prvi

Peti put Zenica je domaćin Davis Cup teniskoj reprezentaciji BiH. U petom učešću koje je nezvanično Svjetsko prvenstvo u tenisu, naša reprezentacija u okviru play offa Svjetske grupe 1 odmjeriće snage sa selekcijom Južnoafričke Republike.

Danas su izvučeni parovi za mečeve koji će se igrati naredna dva dana. Prvog dana u petak 6. marta na programu su dva singla.

U prvom meču sastaju se Damir Džumhur i Ruan Roelofse, a u drugom singlu u zeničkoj Areni snage će odmjeriti Mirza Bašić i Lloyd Harris.

„Sigurno je to mala prednost za nas ako ja dobro odradim posao i ako povedemo sa 1:0. Onda bi taj pritisak sa Mirze skinuo i sigurno bi i njemu bilo lakše da igra. Možda je i bolje da igram prvi meč. Rekao bih da je žrijeb povoljan. Nadam se da ću uspjeti da donesem prednost našem timu“, izjavio je nakon izvlačenja parova najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

Subota će započeti dubl mečevima. Bh. dubl Mirza Bašić i Tomislav Brkić sastaju se sa Ravenom Klaasenom i Ruanom Roelofsenom. Meč  počinje u 13 sati.

Ako nakon dubla reprezentacije ne steknu prednost od tri pobjede, igrat će se i ostali singl mečevi. Dva preostala para u singlu su:

Damir Džumhur i Lloyd Harris te Mirza Bašić i Ruan Roelofse.

Prvog dana Davis Cup-a meč Džumhur-Roelofse počinje u 15 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba