Judo klub “Čelik” u novim prostorijama rade na pripremama i treninzima za novu sezonu

Judo klub “Čelik” u maju prošle godine uz pomoć Gradske uprave, kantonalnog ministarstva kulture i sporta i vlastitim zalaganjem i sredstvima dobio je nove prostorije za rad.

Radi se o modernoj sali od 110 kvadratnih metara, uz sve prateće prostorije i svlačionice, čime su stvoreni uslovi za kvalitetan rad. Uložili su oko 10.000 KM, a aktuelna pandemija koronavirusa u prošloj godini usporila je aktivnosti. I pored toga uspjeli su održati kontinuitet u radu, a za 2021 godinu uz pridržavanje preporuka kriznog štaba u Judo klubu “Čelik” planiraju veliki broj aktivnosti.

“Ovo je za nas bio veliki posao, ušli smo u devastirane prostorije, a u prošloj godini uspjeli smo renovirati prostor. Uz poštivanje svih mjera, treniramo, radimo u novim prostorijama, a u prošloj godini smo išli na takmičenja u Sarajevu, Tuzli i Bihaću. Ove prostorije nam odgovaraju za rad sa mladima, a do sada nismo imali zabilježen slučaj niti problema sa koronom. Što se tiče judo škole mi smo od jučer krenuli sa treninzima, te trenutno u školi imamo oko 40 djece. U svakom trenutku možemo primiti još djece, ne možemo samo čekati da nam se priključi, te radimo na popularizaciji judoa i uključivanja većeg broja mališana“, izjavio je Sead Bolić, predsjednik Judo kluba “Čelik”.

Sead Bolić

U toku januara očekuje se usvajanje kalendara aktivnosti Judo saveza BiH za 2021. godinu. U zeničkom klubu uporedo sa školom judoa radi i takmičarska ekipa pa se nadaju da će biti spremni za nastupe u ovoj godini.

“U ovoj teškoj situaciji uspjevamo pronaći sredstva i registrovati svoje članove u Judo savez. Uz pomoć Gradske uprave i kantonalnog ministartva rješavamo i ovaj problem, a nama je nedostajao ovakav prostor. Sada imamo idealne uslove za judo sport, te planiramo u ovim prostorijama opremiti i teretanu čime bi trenažni proces podigli na još veći nivo“, optimista je Sead Bolić.