Juniorske reprezentativke BiH na mini pripremama u Zenici

Juniorske reprezentativke Bosne i Hercegovine će u Trening centru NS/FS BiH u Zenici od 6. do 10. jula odraditi mini pripreme.

Selektor Dragan Jevtić je na ovo okupljanje pozvao 22 igračice iz bh. klubova. Zbog povreda nisu se odazvale Elma Husić iz Emine, i Vladana Barać iz Banja Luke. Ovaj kao i prethodni kampovi u treningu centru u Zenici održavaju se uz stroge epidemiološke mjere.

„Juče smo se okupili. Na okupljanje se odazvalo 20 djevojaka, dok su dvije opravdano odsutne. Ovo je prvo okupljanje poslije četiri mjeseca i utakmica koje smo odigrali u februaru sa Hrvatskom. Poslije smo trebali igrati sa Srbijom, ali desilo se što se desilo. Nažalost na to nismo mogli uticati s obzirom da je prošlo četiri mjeseca. Ja i moj stručni štab smo odradili dva treninga. Stanjem djevojaka smo zadovoljni. To je pokazatelj da su one poštovale plan i program koji smo im dostavljali. Iza nas je frustrirajući period. Mi smo napravili jedan iskorak. Poslije deset godina ova selekcija je uspjela da se plasira u Elitnu rundu kvalifikacija za Euro. Uložili smo mnogo truda. Potajno smo se nadali da možemo napraviti veliki uspjeh i da odemo na Evropsko prvenstvo. Međutim čekaju nas nove kvalifikacije u oktorbu ili početkom novembra. Ponovo nam je cilj plasman u Elitnu rundu“, izjavio je danas selektor ženske juniorske reprezentacije BIH Dragan Jevtić.

U sklopu priprema bh. juniorke će odigrati i jednu kontrolnu utakmicu  između sebe. Elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji je bio planiran za april u Portugalu i na kojem su imale pravo nastupa  je zbog korona virusa odgođen.

 

Izvor: zenicainfo.ba