Karić osvojio državno prvenstvo u MTB maratonu, dobar nastup i ostalih takmičara BK Rotacija spin

Ovogodišnja biciklistička sezona u BiH protiče u znaku najboljeg bh. vozača Vedada Karića, člana Biciklističkog kluba Rotacija spin iz Zenice.

Tokom vikenda upisao je četvrtu ovosezonsku uzastopnu pobjedu. Na Blidinju je  održano državno prvenstvo u MTB Maratonu pod organizacijom Biciklističkog saveza BiH i Biciklističkog kluba Mostar. Zenički BK Rotacija spin je nastupio sa 9 vozača. Trenutno najbolji biciklista u državi Vedad Karić je osvojio maraton u najjačoj seniorskoj kategoriji, te  postao i državni prvak u maratonu. Stazu od 81km, u Parku prirode Blidinje, Vedad je prešao za 3 sata i 37 minuta, ostavivši iza sebe na drugoj i trećoj poziciji vozače iz Hrvatske i Crne Gore.

„Četvrta pobjeda u nizu što govori da sam u dobroj formi. Veoma sam zadovoljan svojim nastupom, kao i naslovom državnog prvaka u maratonu jer nakon velike pauze od takmičenja zbog korone u veoma kratkom roku sam imao četiri nastupa pa sam se bojao da će me umor stići, ali evo ipak sam pokazao da se nalazim u jako dobroj formi koja mi je i donijela četiri pobjede. Moj naredni nastup je za 15 dana na Jahorini gdje me očekuje veoma zahtjevna utrka sa jakom konkurencijom”, izjavio je Vedad Karić.

Pored Vedadovog rezultata medaljama su se okitili Eldin Šarić drugim mjestom u Master A kategoriji i Amer Agić trećim mjestom u kadetskoj kategoriji.

 

Izvor: zenicainfo.ba