Klubovima učesnicima Ljetne lige uručene košarkaške lopte

U prostorijama OKK Čelik danas je organizovana primoredaja košarkaških lopti svim klubovima, učesnicima košarkaške Ljetne lige grada Zenice, projekta koji je okončan proteklog vikenda.

Bila je ovo uspješna manifestacija na kojoj su učestvovale 33 selekcije sa 420 dječaka i djevojčica. Prisutnima obratili su se  tehnički sekretar OKK Čelik, Merima Beba, Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport pri Gradskoj upravi, i Ermin Zukić, koordinator projekta. Takmičenje se odvijalo u četiri kategorije: predpioniri, pioniri, kadeti i juniori. Sve je proteklo  u najboljem redu bez povreda i uz maksimalne mjere opreza od korona virusa. Predstavnicima klubova za svaku selekciju uručena je po jedna košarkaška lopta.

„Možemo kazati da je sve proteklo u najboljem redu. Sam cilj lige bio je promocija košarke, što se na kraju i obistinilo. Naša djeca su pokazala da vole košarku i mi smo ponosni na to. Hvala svima koji su pomogli organizaciju Ljetne lige“, izjavila je Merima Beba, tehnički sekretar OKK Čelik.

Generalni pokrovitelj Ljetne lige je Grad Zenica.

„Grad je zadovoljan sa organizacijom ove manifestacije. Drago nam je da je sve proteklo u najboljem redu i bez povreda, i da smo omogućili u vrijeme korone jednu ovakvu manifestaciju. Grad Zenica će i ubuduće podržavati ovakve i slične manifestacije“, naglasio je Kenan Uzunović, ispred Gradske uprave Zenica. Generalna završnica ljetne lige planirana je za 30. avgust ispred Robne kuće Bosna, gdje će biti prezentacija klubova, proglašenje najuspješnijih  i dodjela posebnih priznanja.

 

Izvor: zenicainfo.ba